Bekijk onze glasvezel en customer support werkzaamheden.
Het klinkt allemaal prachtig, zo’n glasvezelkabel in de grond, maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Hoe verloopt de overstap?
Tijdens de aanloopfase lichten we alle inwoners van de gemeente in dat we eraan komen. We voeren campagne om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk aanmeldingen voor glasvezel binnenkomen.
Daarnaast maakt onze partner-in-aanleg, de aannemer, vooraf een compleet ontwerp van het glasvezelnetwerk zodat alle woningen en bedrijven worden aangesloten.
Om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf bij iedereen even langs. Dit heet schouwen. Op afspraak komt er bij elke woning een monteur langs en wordt er bepaald waar de glasvezelaansluiting in huis geplaatst wordt. Meestal is dit in de meterkast.
Voordat we beginnen met graven, wordt er in de buurt een glasvezelcentrale geplaatst. Hierin hangt allerlei belangrijke apparatuur en komen de glasvezels van alle woningen bij elkaar. Vervolgens begint het graven. Om alle woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk moeten we bijna in alle straten graven. Binnen een dag is de straat weer dicht en heb je vrijwel altijd weer netjes toegang tot je woning. Je tuin blijft gespaard, want we schieten de kabel meestal onder de grond naar de gevel van je huis.
Tijdens de huisaansluiting trekt de technieker de glasvezelkabel door je huis en vervolgens wordt de aansluiting op de afgesproken plek geïnstalleerd.
Het feest kan beginnen. Vanaf nu kun je genieten van het allersnelste netwerk van Belgie en ben je klaar voor de toekomst!
Lees meer over wat wij doen